Commissariaat Nickerie ontvangt boot met toebehoren van UNDP

Het United Nation Development Programme (UNDP, het VN Ontwikkelings Programma) Suriname, heeft vrijdagmorgen een aluminium boot met alle toebehoren geschonken aan het district Nickerie. Districtscommissaris Senrita Gobardhan en Deputy Resident Representive Margaret Jones-Williams van het UNDP-Suriname plaatsten hun handtekening voor de overdracht. Dit vond plaats na enkele toespraken van onder andere de districtscommissaris en mevrouw Jones-Williams, zo meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie.

Het doel van de schenking is verbetering van de capaciteiten van duurzaam waterbeheer voor Nickerie. In het kader van klimaatverandering is het van belang dat onderhoud en controle van de vele waterwegen in Nickerie tijdig plaatsvindt.

De districtscommissaris bedankte in haar toespraak de UNDP, met wie zij vanaf haar aantreden een goede samenwerking heeft, voor de geste. Zij beloofde erop te zullen toezien, dat een in te stellen unit, belast met het beheer en onderhoud van het vaartuig, haar werk goed verricht.

Na het officiële gedeelte op het districtscommissariaat werd de boot getransporteerd naar een aanvoerleiding voor een eerste testvaart.

error: Kopiëren mag niet!