Voorzitter bonden Diakonessenhuis en St. Vincentius ‘voor nu tevreden met oplossingsmodel regering’

Per direct opnamestop Diakonessenhuis door tekort aan personeel

Uit  een bekendmaking op social media vrijdagmiddag blijkt dat het Diakonessenhuis onmiddellijk is gestopt met opname van patiënten, omdat er een tekort is aan personeel. Behandelingen in de Operatie Kamer, de Verloskamer en de Behandelunit zijn tijdelijk uitgevallen vanwege dit tekort. Het ziekenhuis verzoekt patiënten en cliënten om bij spoedgevallen naar andere ziekenhuizen te gaan.

In gesprek met Dagblad Suriname Robby Naarendorp, bondsvoorzitter (zie foto), in op de laatste ontwikkelingen bij het St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis.

Naarendorp laat weten, dat hij geen kennis draagt, dat het Diakonessenhuis per onmiddellijk is gestopt met opname van patiënten. Hij liet zich informeren door een bestuurslid, dat het bericht juist kan zijn, omdat het er de hele week al wat moeilijk aan toe is gegaan op eerdergenoemde ziekenhuisafdelingen. Naarendorp stelt, dat voor duidelijke informatie omtrent dit, de directie van het ziekenhuis zelf antwoord op moet geven. Hij zegt verder, dat de opnamestop in elk geval niks te maken heeft met de actie van het personeel.

“Wij hebben vandaag gesprekken gevoerd met een regeringsdelegatie, er is aangegeven dat er wordt gewerkt aan spoedige oplossingen. Daartoe zal een commissie binnen enkele dagen benoemd worden die vervolgens een week de tijd krijgt om met een rapport te komen, hoe wij deze periode moeten overbruggen om daarna over te gaan naar een structurele oplossing. Wij hebben een constructieve vergadering gehad, waarbij zaken door beide partijen duidelijk zijn gemaakt. Het doel van de vergadering was om een oplossing te zoeken. Over de koopkrachtversterking, die eigenlijk  eind deze maand zou komen te ontvallen, is door de regeringsdelegatie bevestigd dat die doorbetaald zal worden. Wij zijn voor nu tevreden met het oplossingsmodel van de regering, de vergadering is echt oplossing gericht geweest”, aldus Naarendorp.

IS

error: Kopiëren mag niet!