Schaakvereniging Het Jonge Paard viert 50e jaardag 

Schaakvereniging Het Jonge Paard (HJP) werd opgericht op 19 mei 1972 door dhr. Theo van Phillips. In de jaren zeventig werd Het Jonge Paard opgericht als een jeugd schaakclub met als doel om de vergrijzing in de schaaksport tegen te gaan en de belangstelling voor het schaken bij de jongeren op te wekken. Het Jonge Paard groeide uit tot een zeer actieve vereniging, voor zowel jongeren als ouderen, die het initiatief nam tot onder andere de organisatie van vele open schaaktoernooien en sociale evenementen.

Het Jonge Paard heeft een belangrijke rol gespeeld voor de schaakontwikkeling en zo kwamen schakers voort met goede prestaties op zowel nationaal als internationaal niveau.

Bekende kampioenen die de vereniging heeft voortgebracht zijn Dewperkash Gajadin, Kiem-Thin Tjong Tjin Joe, Wim Veer jr., Wim Veer sr., Franklin Mungroo, Rosangela dos Ramos en Reyna Frijde. Ook heeft HJP een aantal interclubkampioenschappen op haar naam. 

In verband met het 50e verjaardag organiseert HJP op 21 mei 2022 een open blitz en beginners toernooi, waaraan een ieder, zowel jong als oud, mag meedoen. Het toernooi wordt feestelijk georganiseerd op de zinniaschool vanaf 16:30u. 

Namens het bestuur van de schaakvereniging Het Jonge Paard, worden alle kaderleden en oud-HJP`ers van harte gefeliciteerd met het 50 jarig bestaan van Het Jonge Paard

error: Kopiëren mag niet!