Personeel St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis naar vicepresident

Het verplegend personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis en het Diakonessenhuis zijn donderdag 19 mei naar het Kabinet van Vicepresident Ronnie Brunswijk gegaan om hun ongenoegen te uiten.

De personeelsleden werden echter door de vicepresident ontvangen bij De Nationale Assemblee, waar een petitie (zie onderaan) aan de heer Brunswijk werd aangeboden. De werknemers wensen onder een nieuw salariëring, Ze hebben zich bijzonder ingezet gedurende de Covid-periode. Desondanks hebben ze tot heden hun Covid-gelden of swab-gelden vanaf november 2021, ondanks toezeggingen gedaan door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid niet ontvangen, zij wensen dat alsnog te krijgen. De 34% verhoging van de ligdagtarieven door het SZF toegekend, is volgens de werknemers niet toereikend om te voldoen aan hun eisen.

De vicepresident heeft de personeelsleden beloofd om de inhoud van hun petitie bespreekbaar te maken tijdens de begrotingsbehandeling die op dat moment plaatsvond. 

Vervolgens zal hij contact opnemen met bondsvoorzitter Robby Naarendorp met mogelijke oplossingen voor de problemen onder het verplegend personeel van beide ziekenhuizen.

IS

error: Kopiëren mag niet!