Personeel MMC blijft in actie totdat salarisverhoging op loonslip te zien is

Loeiende sirenes maandag bij het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie en deze keer niet van de ambulance, maar van de werknemers aangesloten bij de bond van het Mungra Medisch Centrum, MMC. Er werd actie gevoerd.

Na op de Internationale Dag van de Verpleging mooi in de bloemetjes te zijn gezet, wordt het zorgpersoneel van het ziekenhuis voor de zoveelste keer verrast met het uitblijven van de door hen verwachte betalingen. Voor de zoveelste keer moest door het personeel van het MMC aan de bel worden getrokken omtrent de uitbetalingen van achterstalige betalingen. 

17% loonsverhoging blijft uit 

De werknemers zijn sedert vrijdag 13 mei in een sit down actie. Met de sit down actie proberen ze de aandacht van de directrice van het centrum te trekken om haar te bewegen hun achterstallige 17% loonsverhoging uit te betalen. Dit mocht echter niet baten en de bondsleden legde het werk voor de zoveelste keer neer. Bij de werknemers gaat het niet om het geld, maar meer om het gevoerde beleid van de directie.

Middelen ontbreken

Naar zeggen van de personeelsleden zijn ze de situatie binnen deze ziekeninstelling al beu. Er ontbreken voldoende medicamenten en medische apparaten om het werk naar behoren te kunnen verrichten. Zo haalden ze een recent voorbeeld aan van het laboratorium, dat in feite in staat zou moeten zijn om de labonderzoeken naar behoren te verrichten. Maar, er wordt gebruik gemaakt van diensten van andere instellingen om het werk dat het laboratorium zelf zou kunnen doen, uit te voeren. 

De mensen kijken op naar de directie, maar voor hen lijkt het erop dat er vanuit de kant van de directie weinig tot niets wordt gedaan om dit tot het verleden te laten behoren.

Directrice vraagt personeel geduld te betrachten

MMC-directrice Shaista Abdoel vroeg het personeel geduld te betrachten. Ze gaf te kennen, dat er alles aan wordt gedaan om de mensen te voorzien van hun verhoging, dit duurt langer dan normaal, omdat het gaat om grote geldbedragen die de ziekeninrichting zich niet zelf kan permitteren. 

Het normale salaris is wel uitbetaald, maar voor de verhoging moet naar een gangbare oplossing worden uitgekeken. Ze heeft de bond op laten roepen om met in samenspraak een goede overeenstemming te bereiken, maar dat mocht helaas niet baten. 

De werknemers zijn verhit, omdat dit zich al enkele keren heeft voorgedaan. Dit keer besluiten ze om het anders te doen en niet langer door de vingers te kijken. Ze gaan pas weer aan het werk wanneer hun geld op de loonslip te zien is. 

De directrice vroeg het personeel beleefd om toch nog wat geduld te betrachten, zodat er in overeenstemming met de nodige instanties een mogelijke oplossing gezocht kan worden.

Minister Ramadhin van Volksgezondheid kan niks beloven

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is volledig op de hoogte van de ontstane situatie in het Mungra Medisch Centrum. Hij zegt het eens te zijn met het besluit dat de salarissen 17% verhoging moeten krijgen, echter bieden de inkomsten van het MMC geen hulp. Er moet volgens hem dus naar een ander mogelijkheid gekeken worden om dit aan te kunnen pakken. Samen met de directie is hij bezig om mogelijke oplossingsmodellen te bekijken om een einde te kunnen maken aan de ontstane situatie in deze ziekeninstelling.

GW

error: Kopiëren mag niet!