20 jaar O.S Compagniekreek

Voor de leerkrachten, leerlingen, ouders en genodigden was het vrijdag 6 mei een bijzondere dag. In het dorp Compagniekreek, in het district Brokopondo, begonnen de dorpsbewoners 20 jaar geleden (2002) met een eigen dorpsschooltje. 46 dorpskinderen mochten vanaf die openingsdag naar hun eigen school. 

Op die bijzondere dag prijkten er op het voorerf, twee grote tenten, speciaal voor de genodigden. Het geheel was versierd met gekleurde ballonnen. Ook was een leslokaal omgetoverd in een ruimte voor een mini-tentoonstelling: oude foto’s en brieven vanaf de schoolopening hingen er uitnodigend bij. Maar, ook het personeel was gestoken in fleurige parweri kleding (gelijke kledingstukken). 

Gelijk na de vlaggenceremonie volgde onder leiding van pastor Marjorie, een dankdienst. Elisabeth Grep kondigde de sprekers en de activiteiten van de dag aan. Heer Rench, oud schoolhoofd, had het in het kort over het hoe, waarom, wanneer van het starten met een schooltje in het dorp 20 jaar geleden. Daarna kwam kapitein Michel Pina aan het woord en vertelde welke moeilijke weg hij heeft moeten bewandelen om zaken gedaan te krijgen. Een presentatie door de leerlingen alsook de leerkrachten hoorden bij het dagprogramma. 

Mevrouw Gonda Asadang kwam ook aan het woord, waarbij ze de school feliciteerde met het 20-jarig bestaan en ook richtte zij aanmoedigende woorden tot de leerlingen. De schoolleidster Murcia Poeketie reikte samen met enkele leerkrachten presentjes uit aan enkele genodigden. Tevens overhandigde zij het boek “20 jaar Compangiekreek”, geschreven door de gebroeders August en Bernard Rench, aan de heer Abauna, vertegenwoordiger van Staatsolie Suriname. Abauna sprak op zijn beurt zijn dank uit voor de uitnodiging gedaan aan de oliemaatschappij. De schoolleider dankte Staatsolie voor haar sponsoring: een naambord voor haar school. 

Het ceremonieel deel van de dag werd afgesloten met het onthullen van het schoolnaambord: “O.S Compagniekreek”. Ook aan de inwendige mens werd gedacht, er was volop te eten en drinken. 

SK

error: Kopiëren mag niet!