Gevaarlijke verkeerscapriolen op grens Ringweg en Jan Steenstraat

Dagelijks houden buurtbewoners in de omgeving van Ringweg Noord de adem in, omdat met grote regelmaat autobestuurders vreemde capriolen uithalen in tegenovergestelde richting vanuit de Jan Steenstraat.

De Ringweg begint bij het nulpunt Washingtonstraat en de Portugalstraat en eindigt bij de Paulus Potterstraat en de Jan Steenstraat.

“Eenieder die als tegenligger nadert over de Jan Steenstraat, rijdt in de verboden richting”, laten de buurtbewoners weten. Dagblad Suriname heeft zich ter plekke begeven en inderdaad is er aan het einde van de Paulus Potterstraat een bordmarkering die aangeeft dat rechts afslaan naar de Jan Steenstraat verboden is. Ook op de Jan Steenstraat is een bordmarkering die het doorrijden richting de Ringweg verbiedt. 

“Autobestuurders dienen rechtsaf te slaan, de Paulus Potterstraat in”, zegt een buurtbewoner. Toch worden de bordmarkeringen vrijwel iedere minuut van de dag genegeerd. Een bewoner wijst op de gevaarlijke situatie. “De mensen brengen de verkeersdeelnemers die van de Ringweg komen in gevaar”, laat een buurvrouw weten. “Kijk hoe die man rijdt, met hoge snelheid rijdt hij de verboden weg in – Jan Steenstraat – om vervolgens op de grens met de Ringweg en Jan Steenstraat links af te slaan”, uit de vrouw haar bezorgdheid.

De buurtbewoners hekelen de negatieve verkeersmentaliteit van de doorsnee weggebruiker en vinden dat de politie handhaving ondermaats is. “De politie zou hierin moeten inspelen door een permanente post neer te zetten of de frequentie in de surveillance op te schroeven.” 

In 3 minuten tijd reden 4 auto’s en 1 bromfietser de verboden weg in, gelukkig waren er geen tegenliggers die op dat moment vanuit de Ringweg doorreden.

RB

error: Kopiëren mag niet!