“Dus wij moeten het nu onderling heel anders doen”


“De verkoop gaat in verschillende branches niet goed. Zo ook langs de straat en bij enkele kleine ondernemers en groente verkopers. Het is al een paar maanden, dat het niet stabiel is. Je hebt dagen dat je schat dat het goed zal gaan, maar het eindresultaat blijkt weer wat anders, dus je kan het niet peilen”, zegt een kleine ondernemer die kleren en groenten langs de straat verkoopt, in gesprek met Dagblad Suriname. 

De verkoop is moeilijker geworden, geven enkele andere standhouders aan die langs de straat verkopen. 

“Dit komt allemaal door de vele concurrenten. De meeste mensen die zonder inkomsten zaten door de situatie, hebben een uitweg gevonden om op zo’n manier ook eerlijk te verdienen. Het beste leek als het ware om mee te doen aan de verkoop langs de straat. Nu zie je heel veel mensen uiteindelijk groenten verkopen, ook kleine ondernemers die pas een product hebben ontdekt of enkelen die wat willen starten. Hierdoor zie je soms meer dan tien standjes met groente, fruit, kleding, wasmiddelen, keukenbenodigdheden en huisbenodigdheden. Daar heeft de klant genoeg keus bij wie hij of zij boodschappen wil doen. Maar, het loopt wel mis voor ons allen”, benadrukt een van de standhouder. 

“De meeste van ons verkopen helemaal niet en door de hele dag te zitten met de spullen, dan verlies je ook. Op een of andere manier probeert een ieder het te overleven”, zegt een kleine ondernemer. “Ik vind het wel heel knap, dat men in zo’n korte tijd vooruit denkt om op een positieve manier te verdienen, je ziet dat er geprobeerd wordt, maar het kan ook anders. Als drie tot vier mensen in een straat met dezelfde business gestart zijn, dan denk ik niet dat je hetzelfde wilt doen. Het loopt misschien goed in het begin, maar loopt uiteindelijk toch mis net. Ik was de tweede persoon die kleren verkocht langs deze weg en nu zie je drie mensen die er bij zijn gekomen en daarnaast ook zes anderen die groenten verkopen. Dus wij moeten het nu onderling heel anders doen.

“Maar hoe, als je iemand wat zegt krijg je groot praat dat de straat niet op jouw naam is of je vader, dus ik kijk maar hoe het gaat. Tot zo ver hebben twee het opgegeven, dus ik kijk maar verder”, aldus de kleine ondernemer. 

TM

error: Kopiëren mag niet!