Toename aangiften van oplichting bij politie Nickerie

Ondanks eerdere waarschuwingen voor oplichting wordt de politie nog steeds geconfronteerd met zaken waarin personen beetgenomen zijn door criminelen. De politie van het bureau Nickerie heeft de afgelopen periode een toename van aangiften van oplichting geconstateerd. Daarbij zijn de aangevers voor grote geldbedragen benadeeld, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 17 mei. 

Uit het voorlopig politieonderzoek is gebleken, dat de verdachten onder valse namen opereren of zich voordoen als ondernemers om zichzelf te bevoordelen. Er zijn zaken bekend waarbij verdachten bijvoorbeeld Amerikaanse dollars tegen een zeer gunstige dan wel aantrekkelijke wisselkoers aangeboden hebben.

In andere gevallen hebben verdachten door listige kunstgrepen goederen en of diensten aangeboden, waarbij de aangevers eerst moesten betalen, zonder enig goed te hebben ontvangen of bewezen diensten.

De politie doet ten overvloede een dringend beroep op de samenleving om extra alert te zijn en zich niet beet te laten nemen door oplichters. Laat u niet misleiden en ga niet zomaar in op verhalen van personen die u niet kent.

error: Kopiëren mag niet!