Stichting Perisur houdt gezondheidsbeurs voor moeder en kind

Stichting Prenatale Interventies Suriname, Perisur, houdt in samenwerking met TNO Nederland een moeder en kind gezondheidsbeurs te Indra Maju op Geyersvlijt op zaterdag 21 mei tussen twaalf uur ‘s middags en zes uur namiddag. De slogan van de beurs is’ Gesontu mama kisi gesontu pikin’. 

Met deze gezondheidsbeurs voor moeder en kind wil men de doelgroepen tieners, zwangere vrouwen, moeders van baby’s, partners en de bewoners van Geyersvlijt en omgeving bereiken met de noodzakelijke informatie inzake gezondheidszorg voor de jonge moeder en kind in de beginnende fase. Deze informatie zal de nadruk leggen op groepszorg in de eerste 1.000 dagen, tienerzwangerschap en moederschap, prenatale en postnatale zorg, consultatiebureau en jeugdzorg.

Daarnaast zal Perisur haar praatgroep ‘samen zwanger’ op deze dag ook promoten.

“Wij als organisatie stellen het zeer op prijs dat zo’n beurs georganiseerd kan worden zodat de juiste informatie doorgegeven kan worden, want op de beurs kunnen vragen gesteld worden en dat is goed. Bij voorlichting op televisie bijvoorbeeld kan er alleen geluisterd worden en kan soms de informatie verkeerd begrepen worden,” stelt Grachelle Sluisdom, project coördinatrice in gesprek met Dagblad Suriname.

“Dit is onze tweede gezondheidsbeurs die wij organiseren, eerder was Santodorp en omgeving aan de beurt. Deze beurs zal anders zijn, omdat zij meer erom gaat om onze praatgroep ‘samen zwanger’ te promoten. Zwangere vrouwen, in het bijzonder tienermoeders, zijn vooral uitgenodigd, om op deze dag tijdens onze praatgroep sessie over een en ander te kunnen praten waarmee ze zitten. En tegelijkertijd  ook oplossingen kunnen krijgen daarvoor.”

“Tenslotte, kom allen om informatie in te winnen wat betreft zwanger zijn en alles eromheen en natuurlijk om meer over ons praatgroep te weten,” zegt Grachelle Sluisdom.

IS

error: Kopiëren mag niet!