Moeder bezorgd over particuliere schoolbusjes

Een bezorgde moeder heeft de redactie van Dagblad Suriname benaderd en gaf aan, dat zij zich zorgen maakt over de particuliere schoolbusjes. Onlangs reed de moeder achter zo’n particulier schoolbusje en merkte op dat de kinderen als “sardientjes in een blik” worden vervoerd. De kinderen werden zelfs in de kofferbak geplaatst, omdat er niet voldoende ruimte was, zegt zij. Zij vindt dat dit absoluut niet kan, zeker omdat Covid-19 nog steeds bestaat. Maar, ook moeten de kinderen veilig vervoerd worden. 

Verder gaf zij aan, dat de ouders soms overvraagd worden. Vooral de ouders die meerdere kinderen met zo’n schoolbusje naar school sturen, moeten enorm veel uitgeven. Zij vraagt zich af of deze schoolbusjes wel ergens geregistreerd staan of ze belasting betalen en wie verantwoordelijk gesteld moet worden als er iets gebeurd. 

Bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn de schoolbussen geregistreerd, die schoolkinderen vervoeren. Dit is echter niet het geval met de particuliere schoolbussen. De redactie heeft vernomen, dat velen het als een soort hossel gebruiken, vandaar dat de ouders soms ook overvraagd worden.

Volgens informatie van een eigenaar van een particuliere schoolbusvervoer, dienen de particuliere schoolbussen geregistreerd te staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Het maandelijkse bedrag per schoolkind bedraagt ongeveer SRD 600. Dit hangt allemaal af van de route en of het een enkele of dubbele rit is.

De bezorgde moeder, doet een oproep aan de instanties, om controle uit te oefenen op de particuliere schoolbussen, zodat het niet slechts een “money making business” is, maar dat er verantwoordelijk met de kinderen wordt omgegaan. 

SK

error: Kopiëren mag niet!