Handelaar verkoopt sterk in prijs verlaagde cement aan samenleving

De Surinaamse handelaar Ryan stelt, dat hij meeleeft met zijn Surinaamse medeburgers. Hij importeert cement en verkoopt dat voor een lagere prijs dan die van de welbekende groothandelaren. 

De prijzen relatief hoog voorheen

Het is al een geruime tijd zo, dat de prijzen van bouwmaterialen dagelijks de lucht in schieten. De prijzen stegen vanaf mei 2021. De opmerkelijke toename was op gegeven ogenblik ondraaglijk voor de Surinaamse samenleving. De Surinaamse samenleving kon vanaf toen nauwelijks bouwprojecten voortzetten, omdat men alleen al aan cement heel wat heeft uit moeten geven. De werknemers en andere kosten voor stenen en benodigde materialen waren er dan nog niet bij komen kijken.

Dit kon niet onopgemerkt voorbij gaan aan de Surinaamse handelaar en hij kwam met zijn eigen plan van aanpak om de burgers te helpen. In dezelfde maand dit jaar plaatste hij zijn oproep voor een toch ietwat goedkopere prijs voor een zak cement.

Betaalbaar cement

De handelaar importeert cement vanuit Europa en verkoopt die voor SRD 120 per zak van 25 kilogram. De burgerij wordt via verschillende platforms op de hoogte gesteld hoe ze in aanmerking kan komen voor hun zak cement. 

Geen bekend merk cement

Het gaat hierbij niet om een bekend merk cement, maar opmerkelijk is dat door de financiële situatie waarin de meeste Surinamers verkeren. men ook niet specifiek op zoek gaat naar een merk. Het belangrijkste blijft toch het feit dat men gewoon in staat is om projecten uit te kunnen voeren.

Eindelijk weer licht in de tunnel

Voor vele mensen is er eindelijk weer wat licht in de tunnel, omdat ze nu na bijkans een jaar weer een pak cement voor een prijs lager dan SRD 200 kunnen kopen. Roy die dit zag maakte gelijk de opmerking dat dit ervoor zal zorgen, dat dit een van de redenen kan zijn die ervoor zorgt dat de andere groothandelaren hun prijs drastisch zullen zakken. Voor hem is het nu duidelijk dat de andere bedrijven ook met schappelijke prijzen voor hun cement zullen komen.

GW

error: Kopiëren mag niet!