Edward Belfort: “De mensen zijn toch geen dieren!”

Het ABOP-Assembleelid Edward Belfort heeft bij de voortzetting van de begrotingsdebatten gisteren in de Nationale Assemblee opnieuw er bij de regering op aangedrongen om meer concrete acties te ondernemen richting de vele slachtoffers van de watersnoodramp in Brokopondo.

Het water is niet gezakt en de mensen lijden enorme schade aan hun woningen en andere bezittingen. Ook zou er nu een dreiging zijn van de gezondheidssituatie. 

Het Assembleelid hield maandag een pleidooi om de mensen te compenseren voor de geleden schade. De US$ 180 miljoen die Staatsolie recentelijk heeft bijgedragen aan de staatskas, zou voorlopig direct moeten worden gekanaliseerd om de mensen te helpen. Belfort zei de acties van de regering naar de mensen toe te missen. Men wil duidelijkheid over wie moet opdraaien voor de geleden schade.

Zowel de overheid als de Staatsolie Power Company Suriname (SPSC) reppen geen woord hierover. De vele gedupeerden verdienen deze behandeling niet. “De mensen zijn toch geen dieren”, liet Belfort zich op ergerlijke toon ontvallen. 

Er heerst volgens hem veel onvrede en spanning onder de mensen. De mensen gaan in actie komen, waarschuwde hij. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!