Wegbarricade te Bigi Poika

De weg te Bigi Poika is maandag door de bewoners gebarricadeerd wegens ontevredenheid. De weg verkeert namelijk in een zeer deplorabele staat. Ondanks de slechte staat van de weg blijven er houttrucks rijden, waardoor de weg verder vernietigd wordt. Vooral tijdens de regenperiode is dit het ergst.

De bewoners raken als gevolg hiervan geïsoleerd. De situatie is van dien aard, dat zelfs kinderen in het dorp, de school niet kunnen bezoeken. Dit heeft ook gevolgen voor de ondernemers/marktventers. Vanwege de slechte staat van de weg kunnen zij hun producten niet aan de man brengen. 

De bewoners zijn de situatie al beu en zijn daarom overgegaan tot het barricaderen van de weg. 

Het is niet de eerste keer dat de bewoners aandacht vragen voor de slechte staat van de weg. De kapitein van Bigi Poika gaf tijdens een live uitzending aan, dat de weg niet met geweld gebarricadeerd wordt, wel wensen zij een oplossing voor dit probleem te krijgen. 

Indien een noodsituatie zich in het dorp zou voordoen, dan kunnen zij Paramaribo niet bereiken. Er wordt al dagen bij de overheid aangeklopt voor dit probleem, echter zonder resultaat. 

SK

error: Kopiëren mag niet!