Unieke doodskisten, nieuwe trend in Suriname

Unieke doodskisten zijn een nieuwe trend in Suriname geworden. Uw dierbare in een unieke doodskist begraven kan nu ook in Suriname. De familie Jabini, die reeds een uitvaartbedrijf heeft, is op het idee gekomen om met een unieke doodskistenhandel te starten.

“De inspiratie hebben wij van onze vader, hij wilde namelijk de leefsituatie van wijlen mijn opa uitbeelden. De manier hoe hij ons heeft opgevoed, en wat hij tien jaren lang heeft meegemaakt voordat hij stierf. Dit idee is uitgegroeid tot een serieuze business”, zegt Claudio Jabini in gesprek met Dagblad Suriname.

“Wij hebben ervoor gekozen om een unieke kist voor onze vader en opa te maken, omdat hij  ien jaren blind was voordat hij stierf en bedlegerig en kon dus niet uit huis. Om hem daarmee te eren hebben wij een doodskist in de vorm van een huis gebouwd. Let wel, geen gewoon huis, maar precies de vorm van onze Centrale Bank. Daarnaast representeert de Centrale Bank wat hij ons altijd heeft meegegeven. Hij vertelde ons altijd, dat hij onze toekomst heeft helpen bepalen door zijn genoten opleidingen en financiën die hij altijd opzij had.”

“Begrafenissen gaan vaak gepaard met veel verdriet, maar deze unieke doodskisten fleuren de begrafenis best wel op, omdat jij je eigen unieke verhaal kan uitbeelden over de overledene. Aan de hand waarvan de persoon hield of hetgeen de persoon inspireerde proberen wij dat zo goed als mogelijk uit te beelden bij de kisten. De kisten zijn binnen drie dragen af, dus ruim voor de tijd dat de begrafenis plaatsvindt. Men mag met zijn eigen idee en kleur voor de kist komen en wij regelen de rest. Heel binnenkort komen wij met andere modellen, maar daarvoor moet men onze uitvaartpagina Gholias in de gaten houden. Een begrafenis hoeft niet meer alleen verdrietig te zijn maar ook uniek”, aldus Claudio Jabini.

IS

error: Kopiëren mag niet!