Merkbare start verkiezingscampagne ABOP en PL in Nickerie

In het afgelopen weekend zijn op diverse plekken in het land politieke partijen bezig geweest om sympathisanten van partijen bij elkaar te halen. In Nickerie hebben de regeringspartijen ABOP en Pertjajah Luhur, PL, hun sympathisanten bij elkaar geroepen.

Bezoek hoogwaardigheidsbekleders

Het district werd door verschillende hoogwaardigheidsbekleders bezocht. Zo waren bijvoorbeeld de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiqit Ramsaran en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken aanwezig tijdens activiteiten van de PL in het Solom gebouw te Longmay. Partijvoorzitter Paul Somohardjo die onlangs zijn 79ste verjaardag mocht vieren, was ook van de partij bij de activiteiten daar. 

Aan de andere kant was vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig in Nickerie bij een partijbijeenkomst om de aanwezige sympathisanten van zijn partij te spreken.

Activiteiten PL in het  Solom gebouw

Verschillende leden uit de Nickeriaanse gemeenschap hebben hun kunnen op het gebied van zang en dans getoond. “Het was duidelijk te merken dat er binnen de Nickeriaanse gemeenschap heel wat talent verscholen gaat achter de mensen.” Dat zei minister Uraiqit Ramsaran tegen de aanwezigen. Hij maakte de aanwezigen bewust van het feit, dat hij zich thuis voelt in hun district.

Daarnaast vervolgde hij zijn speech door aan te geven, dat de partijvoorzitter die onlangs zijn 79ste verjaardag vierde, er alles aan doet om de leden van de partij een waardig gevoel binnen de partij te blijven geven. Ettelijke malen riep hij luidkeels de Nickeriaanse samenleving op om hun stem te laten horen. De speech van minister Ramsaran werd beëindigd door de Javaanse gemeenschap te feliciteren met de nieuwe aanwinst, namelijk de nationale vrije dag, verkregen voor het Javaans nieuwjaar.

Activiteiten in het ABOP-centrum

Terwijl de leden van de PL aanwezig waren te Solom, gingen de leden van de politieke partij ABOP aan de andere kant van Nickerie verder met hun bijeenkomst. Zo voerde een van de bestuursleden van de ABOP het woord en hij deelde mee, dat hun voorzitter tevens de vicepresident van Suriname een sociaal bewogen mens is die hun respect en waardering verdient. Hij gaf meteen te kennen, dat de situatie in Suriname ondragelijk is, maar zei aanvullend dat de vicepresident desondanks keihard in zijn zak gaat om leden uit de samenleving hulp aan te bieden. Ook bij de bijeenkomst van de ABOP waren tientallen mensen aanwezig om de voorzitter welkom te heten en hem te bedanken voor zijn tot nu toe verrichte daden  voor de partij.

Het gevoel van een merkbare start van de verkiezingscampagne was meer dan merkbaar bij de leden. De leden zijn er klaar voor om zich in te zetten voor hun politieke partij. Dit werd duidelijk toen de leden al juichend de hoofdbestuursleden ondersteunden bij hetgeen ze aan haalden.  Aan het eind van beide activiteiten werden de leden bedankt door de partijvoorzitters voor hun aanwezigheid en participatie.

GW

error: Kopiëren mag niet!