Mangre (VHP) vraagt acute aanpak deplorabele staat AMS

Tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2022 in de Nationale Assemblee (DNA) heeft het VHP-Assembleelid Reshma Mangre aangekaart dat een aantal scholen in een deplorabele staat verkeert, waaronder de Algemene Middelbare School (AMS).

De AMS bestaat over drie jaren 75 jaar. Volgens Mangre verkeert de school in een zeer deplorabele staat, van dien aard, dat zelfs docenten en interieurverzorgers door de vloer zijn gezakt. “We willen niet dat leerlingen ook door de vloer zakken”, zei Mangre. Zij ziet graag dat de AMS op de prioriteitenlijst komt van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Openbare Werken.

Volgens Mangre is er een hele lijst van scholen die aan renovatie toe zijn. Zij pleit daarom ervoor, dat er prioriteit wordt gesteld aan de scholen die nu in een dusdanige staat zijn, die erg onveilig zijn voor leerkrachten, maar ook voor leerlingen en overig personeel. Zij belooft haar persoonlijke inspanningen aan te wenden om dit gedaan te krijgen.

SK

error: Kopiëren mag niet!