St. Vincentius Ziekenhuis vierde ook Dag van de Verloskundigen

De Internationale Confederatie van Verloskundigen heeft dit jaar de Internationale Dag van de Vroedvrouw gehouden op onderdag 5 mei met het thema ‘100 jaar vooruitgang’.  Deze dag werd niet overgeslagen door het verplegend personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis.

Sfeer van de dag

De dag startte met een welkomstwoord, wat zang, enkele verschillende infosessies en eindigde met een fotoshoot. De eerste baby van de dag was ook aanwezig met de moeder.

De verloskundigen zeiden “één ding is eigenlijk onveranderd”. “De behoefte van zwangeren aan ondersteuning en bevestiging. De behoefte van barende vrouwen aan iemand die naast hen zit. Een speerpunt in onze praktijk is dan ook de 1 op 1 begeleiding die wij bieden tijdens de bevalling. Zolang je onze cliënt bent, ben je tijdens de baring verzekerd van je verloskundige naast je. Wij werken intensief samen met andere zorgverleners zoals huisartsen, kraamzorg, gynaecologen en kinderartsen. Als er een complicatie optreedt, hebben we snel overleg met de juiste persoon. Zo kan er altijd goede en veilige zorg geboden worden door de juiste persoon op het juiste tijdstip.”

“We kijken ernaar uit om samen te komen als een wereldwijde verloskundigen gemeenschap om te pleiten voor investeringen in hoogwaardige verloskundige zorg over de hele wereld, en daarbij de seksuele, reproductieve, maternale, pasgeboren, kind- en adolescente gezondheid te verbeteren”, aldus de verloskundigen. 

IS

error: Kopiëren mag niet!