Meendrut Musicgroup, opgericht door en met Surinaamse jongeren

Meendrut Musicgroup is opgericht in 2020. Bandleider Shainil Binda zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de band is ontstaan toen de Covid-pandemie pas het land teisterde. Het team, dat bestaat uit jonge Surinamers, kwam met plannen om een videoclip te lanceren.

Het plannen van een muziekproject heeft ertoe geleid dat Meendrut Musicgroup is ontstaan. Meendrut Musicgroup ging van start met de leden Shainil Binda, Sujal Oemraw, Neal Jhingur, Sagar Banwarie en Roushan Moektimisier. De huidige leden van Meendrut Musicgroup zijn Shainil Binda, Shivish Somai, Swehta Oemraw, Rinay Jodha en Neal Jhingur. 

De oprichter tevens bandleider van de groep is al acht tot tien jaren actief en professioneel dhol speler.

Meendrut Musicgroup heeft op 24 augustus haar eerste optreden gehad. Het team probeert van alles in de hindoestaanse cultuur, maar baithak gana is de focus. Daarnaast komen de muziekstijlen Bollywood/Filmy, Chutney en Fusion er bij kijken. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!