Granman Aboikoni: “President moet weer naar het gebied gaan”

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners ontvangen op het Kabinet van de President. De granman deed verslag over de situatie in en rond de dorpen gelegen beneden het stuwmeer, getroffen door wateroverlast, die hij bezocht heeft.

“De president moet weer naar het gebied gaan om de situatie zelf te zien en te horen hoe de mensen denken,” zei Aboikoni.

De dorpen zullen voor langere tijd onderwater blijven staan zolang de waterstand in het stuwmeer nog hoog is. Landbouwgronden en bedrijven zijn ondergelopen, waardoor het normale leven van de mensen zodanig verstoord is dat ze niet kunnen functioneren.

De dorpen ontberen nutsvoorzieningen, gezondheidszorg en onderwijs. Het is de bedoeling dat de regering samen met de mensen spoedig hiervoor een oplossing vindt, om daarna te werken aan preventie van wateroverlast in deze gebieden, aldus het summiere zaterdag 7 mei uitgebrachte persbericht van de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!