President Santokhi bezoekt Douanedienst

De Douanedienst heeft donderdag bezoek gehad van president Chandrikapersad Santokhi. De regeringsleider is tijdens het bezoek aan de dienst Invoerrechten en Accijnzen deelgenoot geweest van de bevordering van 15 douaneambtenaren. Ook het naambord van een nieuwe containerscanner werd bij deze gelegenheid onthuld:

Bondsvoorzitster Joyce de Vlugt gaf tijdens haar toespraak aan vereerd te zijn met het bezoek van de president. “Dit gebeurt voor het eerst in mijn bijna 30 dienstjaren en naar ik me heb laten vertellen heeft dit nooit eerder plaatsgevonden,” sprak De Vlugt.

De bondsvoorzitster verheugt zich op de ingebruikname van het in aanbouw zijnde pand, dat als douanekantoor zal fungeren. Hiermee zal de douane eindelijk over een eigen onderkomen beschikken, voor de dienst van eminent belang.

Het groot tekort aan douaneambtenaren is hierbij ook onder de aandacht van de president gebracht. De Vlugt drukte de regering op het hart, om spoedig over te gaan tot werving en selectie van nieuwe personeelsleden. “Mogelijk zullen er zelfs twee lichtingen kort na elkaar moeten volgen.”

Zij zei ook, dat de dienst over deskundig personeel beschikt, echter zal meer aandacht besteed moeten worden aan de doorgroeimogelijkheden. Ze gaf de garantie, dat de dienst als collectief ervoor zal zorg dragen dat de rol binnen de economie optimaal uitgevoerd zal worden.

Tot slot vroeg de bondsvoorzitster ook naar verbetering van de secundaire voorzieningen, met name de medische voorzieningen. “Ik wil u namens de organisatie bedanken voor dit bezoek. We kijken uit naar wat u voor ons in petto heeft. Wij blijven benieuwd.”

error: Kopiëren mag niet!