Puppy verraadt schuilplaats op heterdaad betrapte verdachte diefstal stroomkabels Polanenschool

De 54-jarige verdachte Kenneth is in de laatste week van april door agenten van het politiebureau Flora in de Coesewijnestraat aangehouden, nadat hij door een puppy was verraden, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagmiddag 5 mei.

De verdachte werd op de dag dat hij een inbraak pleegde in de Polanenschool op heterdaad betrapt door een wachter. Kenneth had al stroomkabels doorgeknipt en in een tas gestopt. Bij het zien van de wachter liet hij de tas vallen en zette het op een lopen. De wachter ging hem achterna, maar verloor de vluchtende verdachte op een bepaald moment uit het oog.

De inmiddels verschenen agenten kamden het gebied uit op zoek naar de inbreker. Voor een pand aan de Coesewijnestraat werd hun aandacht getrokken door het constant geblaf van een puppy die in de richting van struikgewas voor dat pand blafte. Dit resulteerde in de aanhouding van de verdachte, die zich tussen dat struikgewas had verscholen.

Kenneth gaf bij zijn aanhouding toe stroomkabels van de school te hebben doorgeknipt en weggenomen. Ook verklaarde hij, dat hij eerder stroomkabels van de school had doorgeknipt en gestolen, om die vervolgens te verkopen. In een andere tas die hij bij zich had werden vijf bollen kabels met een totale lengte van ongeveer veertig meter, een cutter, een nijptang en een mes aangetroffen en inbeslaggenomen. De inbeslaggenomen kabels zijn al afgestaan aan de schoolleider van de Polanenschool. 

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meer op zijn kerfstok moet hebben.

Hangende het onderzoek is Kenneth na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!