Lichaam in Surinamerivier verdronken man (25) geborgen bij Acaribo

Het lichaam van de 25-jarige Calenthy Cicil is woensdag 4 mei door de begrafenisondernemer Hamdard langs de oever van de Surinamerivier ter hoogte van Acaribo opgevist. De man verdronk zondagmiddag 2 mei in de Surinamerivier ter hoogte van White Beach, zo meldt de politie.

Agenten van het politiebureau Paranam gingen na de melding van het verdrinkingsgeval naar de plek voor onderzoek. Daar aangekomen bleek het te gaan om de vreemdeling Cicil, die zich zonder zwemvest met een waterscooter op de Surinamerivier aan het varen was. Op een bepaald moment passeerde een jacht met opvarenden de waterscooter. Vanwege de golven die ontstonden door het varende jacht, is de waterscooter omgeslagen. Calenthy Cicil viel in de rivier en verdween.

Een zoektocht naar het slachtoffer leverde niet het gewenste resultaat op. De waterscooter werd diezelfde dag gevonden en aan wal gesleept. Het lijk van de man spoelde in woensdagochtend aan langs de oever van de Surinamerivier.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Calenthy Cicil door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!