Politie en douane-recherche pakken op diverse locaties drugsverdachten op

De politie en de douane recherche hebben in de periode van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei drie drugsverdachten op diverse locaties in afzonderlijke gevallen aangehouden, aldus bericht het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 4 mei.

Het gaat om de 38-jarige S.B. die op 29 april tijdens het posten van een doos bij één van de postbedrijven te Paramaribo is aangehouden. De man probeerde onder een valse naam een doos te verzenden naar het buitenland. Tijdens controle van de douane-recherche werd 490 gram cocaïne in de doos gevonden. In een tas die hij bij zich had werden 87gram hasj, 21 gram skunk, 63 gram marihuana en 5 potjes inhoudende Thc. olie aangetroffen.

De tweede verdachte T.D. (27) werd bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden. Tijdens controle door de politie werd in zijn auto 250 gram hasj aangetroffen.

De derde verdachte is de 61-jarige slikker H.D., die door de douane-recherche op de J.A.Pengelluchthaven is aangehouden. Hij bekende cocaïne bolletjes te hebben ingeslikt. De politie vermeldt niet in haar bericht om hoeveel bolletjes het gaat.

De drie drugsverdachten werden ter voorgeleiding samen met de in beslag genomen drugs overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden zij voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen ingesloten en S.B. wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte.

error: Kopiëren mag niet!