Zangeres Vivian Black en de muziekwereld

Zangeres Vivian Black is actief in de muziekwereld. Dagblad Suriname verneemt dat zij een singer-songwriter is, geboren is in Suriname, maar woonachtig in Nederland. 

“Kort geleden begon het weer te kriebelen om de studio in te duiken. Ik heb altijd nummers gezongen die door anderen werden geschreven en vond het tijd worden om mijn eigen ding te doen. Wat mij trouwens al jaren geleden werd geadviseerd door de vader van mijn kinderen John Nelson (Njoeng teng, Yakki Famirie). Geïnspireerd door Winston Rodney a.k.a. Burning Spear zijn ‘Slavery days’ heb ik een aantal jaren geleden het nummer ‘History’ geschreven. Deze is door omstandigheden nooit uitgebracht.”

“Momenteel werk ik samen met Alfred Bisoina en a Sopropo band aan een reggae EP waarvan het eerste nummer ‘My light shines bright’ in februari van dit jaar is uitgebracht. Voor het tweede nummer ‘Sunflower’, een ode aan kinderen die het zwaar hebben (gehad) in het leven, heb ik mijn zinnen gezet op samenwerking met  Bottyman. Zijn stem is prachtig, uniek en zijn bescheidenheid is goud waard. Ik voelde een golf van blijdschap toen hij met deze samenwerking instemde. Er valt nog genoeg uit te proberen en meer toffe artiesten om mee samen te werken. Wie weet keer ik na deze EP terug naar club/soul muziek of misschien ben ik niet meer weg te krijgen uit de reggae scène. De tijd zal het leren. Lobi voor jullie”,  aldus Vivian in gesprek met Dagblad Suriname.

Vivian startte op 17-jarige leeftijd aan een zangcarrière door mee te doen aan (school) talentenjachten. Zij kwam daardoor in contact met Dorian Broekhuijse, bassist en bandleider van haar eerste coverband Freeway. Begin jaren negentig leerde zij Norman van Geerke kennen die kort daarna producer werd van de 90’s dance-act The Sonic Surfers. Norman vroeg  auditie te doen voor leadzangeres bij deze dance-act. Na zijn vertrek bij de platenmaatschappij kwam Vivian tot haar verbazing Dorian weer tegen. Hij werd de nieuwe producer en met Sonic Surfers, dat bestond uit de zangeres en rapper Prhyme (King Bee).

Zij heeft zeker zes top 40 hits gescoord in Nederland, de Benelux, Israël en veel opgetreden in binnen en buitenland. Podia gedeeld met onder andere Latoya Jackson, Jocelyn Brown, Haddaway en Gabriëlle. Na de Sonic Surfers, solo getekend bij platenmaatschappij Arcade in België. “Twee singles, theatershows en een Coca-Cola campagne verder ben ik gaan zingen bij Motown tribute bandjes en een Gospelkoor.”

error: Kopiëren mag niet!