Muzikant Aroen al meer dan 40 jaar actief in de muziekwereld

De Surinamer Aroen Shardhanand Bhaggan is al meer dan 40 jaar actief met muziek. Hij is  verbonden aan muziekgroep Amrish & Friend als leider. En als hoofdzanger bij muziekgroep Rupaa Londaa Ke Naach. Hij is volgens informatie op dit ogenblik de oudste muzikant in Commewijne.

De veelzijdige artiest bespeelt de Harmonium, Dholak, Dhantaal, Bongo, Tassa en Tambourijn. Hij levert ook zijn bijdrage aan Chautaal, onderdeel van de Holi/Phagwa viering. Het gaat om presentatie van een groep met songs van Indische oorsprong, maar er wordt ook ter plaatse geïmproviseerd.

De groep Rupaa Londaa Ke Naach vindt het bijzonder om gezamenlijk te mogen musiceren, de gemeenschap te entertainen met Aroen Shardhanand Bhaggan. “Het is een eer om op deze wijze aan cultuurbehoud te doen en kennis te delen”, zegt Soeradj Mangre. Hij staat bekend voor het uitvoeren van “Londwa ke naach” tijdens bruiloften.

(Foto: Aroen Shardhanand Bhaggan en Rupaa)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!