Tarsame Singh Saini aka Taz van Stereo Nation overleden

Popsensatie Tarsame Singh Saini uit de jaren ‘90, beter bekend als Taz van Stereo Nation, is overleden. Volgens mediaberichten leed de zanger aan leverfalen, waarna hij in coma raakte. Hij was 54.

Taz werd beroemd met zijn album ‘Hit The Deck’ in 1989. Hij was de leadzanger van de popband Stereo Nation die in 1996 werd opgericht en werd de pionier van interculturele Aziatische fusionmuziek genoemd. Hij produceerde veel albums in de jaren negentig en zijn meest populaire album tot nu toe is Slave II Fusion, dat in 2000 werd uitgebracht. Het bevatte hits als “Pyar Ho Gaya”, “Nachenge Saari Raat” en “Gallan Gorian”. Taz heeft ook bijgedragen aan de muziek van Bollywood-films. Hij had onder meer nummers als “Daroo Vich Pyar” (Tum Bin), “It’s magic” (Koi Mill Gaya) op zijn naam staan.

Zodra het nieuws over het overlijden van Taz online opdook, uitten veel beroemdheden hun verdriet. Hrithik Roshan was een van hen. Hij twitterde dat Singh Saini de magie in het nummer “It’s Magic” in zijn film Koi Mil Gaya had toegevoegd. “Taz voegde de magie toe in ‘It’s magic’ van Koi Mil Gaya met zijn soulvolle stem. Gebed en sterkte voor zijn familie. Je zal worden gemist. RIP ”, luidde zijn tweet.

Velen in de Surinaamse muziekwereld hebben ook een bericht geplaatst op social media na het droevige bericht. 

Een paar weken geleden had het managementteam van Stereo Nation de gezondheidsupdate van Taz gedeeld met de tekst: “Beste allemaal, Taz Sir ligt niet langer in coma, hij laat elke dag verbeteringen zien. De familie bedankt iedereen voor hun steun en gebeden in deze moeilijke tijd. Wanneer er meer positief nieuws is, laat de familie het ons allemaal weten. Nogmaals bedankt voor je positieve gedachten.”

error: Kopiëren mag niet!