Ayushmann Khurrana:”Na mijn eerste film Vicky Donor, wist Bollywood niet wat ze met me aan moest”

In het afgelopen decennium is acteur Ayushmann Khurrana naar voren gekomen als iemand die het onontgonnen gebied verkent via films over onaangeroerde onderwerpen. Of het nu zijn debuut was in 2012 met Vicky Donor, waarin hij een spermadonor speelde, of zijn latere rollen als man met erectiestoornissen in Shubh Mangal Saavdhan (2017) en homoseksuele man in Shubh Mangal Zyada Saavdhan in 2020, de acteur is op een unieke reis geweest om grenzen te verleggen in Bollywood.

“Mijn eerste project moest echt anders. Ik wist dat ik nooit een tweede kans zou krijgen, omdat ik niet uit de industrie kwam. Voor Vicky Donor had ik zelfs nee gezegd tegen zes projecten. Ik heb geleerd van de fouten van anderen en ik was er vrij zeker van”, herinnert Khurrana zich, terwijl hij een reis door zijn geheugen maakt.

De acteur, die zijn showbizz-reis begon met een realityshow, gevolgd door optredens op tv en een RJ, maakte een reis door de geheugensteeg en vertelt, dat hij ervoor zorgde dat zijn intrede in Bollywood met een solide film was.

Maar, hij onthult dat hij vanaf het begin enorm veel vertrouwen had in de door Shoojit Sircar geregisseerde film. De film won zelfs de prijs voor beste populaire film voor gezond amusement tijdens de 60e National Film Awards.

Echter, na die Sircar-film, die 10 jaar na de release op 20 april werd uitgebracht, belandde Khurrana in een droge periode, totdat hij zijn pad hervatte met de film Dum Laga Ke Haisha uit 2015.

Vraag hem wat er in die drie jaar was gebeurd, en hij zegt: “Na mijn eerste film wist Bollywood niet wat het met me aan moest, omdat de film ging over zo’n onconventioneel onderwerp. Dergelijke films niet werden aangeboden. Maar, ik moest iets kiezen en ik koos uit wat ik kreeg. Ik deed maar één film per jaar en ze waren niet succesvol. Dus toen Dum Laga Ke Haisha mij werd aangeboden, was ik het meest opgewonden. Het heeft alles weer voor mij veranderd. Het was een reddingslijn voor mij en het gaf me een nieuw leven. Vanaf dat moment is het goed geweest en de eer gaat naar alle schrijvers voor het buiten de kaders denken. Dat heeft me echt geholpen, want ik heb altijd geweten dat ik een onconventionele reis moest maken.”

In de afgelopen 10 jaar heeft Khurrana inderdaad zijn grens verlegd met elke film en personages die hij heeft geportretteerd.

error: Kopiëren mag niet!