Pinas Johnghenn (17) wil zich verder specialiseren in kunst en schilderen

De 17-jarige Pinas Johnghenn heeft door het maken van een portret van de bekende Borger Breeveld veel aandacht weten te vergaren. Dagblad Suriname heeft een gesprek gevoerd met de talentvolle Pinas Johnghenn. Hij houdt vanaf kleins af aan van tekenen en maakt portret tekeningen. Pinas is vanaf het jaar 2020 begonnen met het promoten van zijn werkjes en heeft de Facebookpagina Ghen’s Art aangemaakt.

Op de vraag waarom hij ervoor koos om een portret van Borger Breeveld te maken zegt Pinas, dat hij in opdracht van de school een beroemde artiest met karakter erbij moest tekenen. Echter had hij geen idee wie hij kon tekenen. Een broer van hem kwam met het leuke idee om Borger Breeveld te tekenen.

“Ik had wel eens van het film Wan Pipel gehoord, maar ik had het nog nooit bekeken, omdat ik jong was. Mijn broer vertelde mij erover en ik vond het een spannend verhaal en hij vertelde me ook dat hij nu een diabeet is. En ze hebben zijn benen geamputeerd. En ik vond het bedroevend en zo heb ik het initiatief genomen om hem te tekenen met de bedoeling om hem trots te maken. Op de tekening heb ik een paar symbolen geplaatst met betekenissen. Blauwe Cirkel: diabetes, medicale plant: gezondheid, Gebroken hart: verdrietig en gepijnigd. Hij was heel erg blij en dankbaar dat ik hem zo iets mocht overhandigen en hij motiveerde mij ook om verder te gaan met kunst. Ik wil meer specialiseren in kunst. Ik wil ook leren schilderen”, aldus de enthousiaste Pinas Johnghenn in gesprek met Dagblad Suriname.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!