Pinas Mitchell’s carrière in de danswereld

Een jong Surinamer die actief is in de danswereld is Pinas Mitchell. Dagblad Suriname verneemt, dat Pinas zich gespecialiseerd heeft in de dansstijlen awasa, banamba, loketo en afro. De 23-jarige is naast dans ook bezig met zijn Havo-studie. Pinas heeft nooit les gevolgd. Eens heeft hij wel een workshop bijgewoond van de Nederlandse dansgroep “Untold”.

Pinas danst sinds hij 3 jaar is. Op dit ogenblik heeft hij zijn eigen culturele groep “Miela Mofu”. Hij is de oprichter en leider van de groep. 

“Mijn danscarrière is officieel begonnen in 2016, toen ik heb deelgenomen aan de AVD (Avondvierdaagse). Zodoende wist ik bekendheid te vergaren. De groep eindigde op de eerste plaats in culturele klasse. Nadien begon ik te focussen op mijn carrière. Ik was in een dansgroep waar ik de functie van dansleider had. In 2019 won ik de psycho “Zanku” dance challenge. In 2020 won ik de hotfire “banamba” challenge en het Awasa festival”. In 2021 won ik weer een Banamba challenge van “New style”. Ik wil echt een voorbeeldfiguur voor de jeugd zijn om niet te op te geven, ik wil dans op het cultureel gebied naar een hoger niveau tillen en uiteraard er meer aandacht aan schenken”, zegt Pinas Mitchell in gesprek met Dagblad Suriname

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!