Inzittende busje overlijdt nadat het voertuig door klapband tegen EBS-mast reed en twee keer over de kop sloeg

De 32-jarige Clifford Esseboom, inzittende van een busje, is na een verkeersongeval op vrijdag 29 april op de Larecoweg in het district Saramacca onderweg naar een ziekenhuis overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 3 mei.

De politie van het bureau Groningen kreeg omstreeks 10.15 uur die vrijdag de melding van het verkeersongeval, waarbij sprake was van zwaar gewonden. Daar aangekomen constateerden agenten, dat het om een busje ging met vier inzittenden, inclusief de bestuurder. Zij reden over de Larecoweg, komende vanuit de richting Paramaribo en rijdende richting Catharina Sophia. 

Ter hoogte van mast no. 2637 kreeg het busje een klapband. Hierdoor verloor de 35-jarige automobilist de controle over de besturing van het voertuig. Hij kwam tegen een EBS-mast aan die vervolgens in tweeën brak. Het busje sloeg vervolgens twee keren over de kop en kwam op de rechter berm op haar zij tot stilstand. Esseboom, die uit het voertuig was geslingerd, belandde eveneens op de rechterberm en was niet aanspreekbaar. Met de ambulance van de RGD-poli van Groningen werd hij voor medische hulp afgevoerd, maar overleed onderweg naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP.

De bestuurder en de twee andere inzittenden liepen ook letsels op, maar konden na medische behandeling op de afdeling SEH van het AZP naar huis.. De bestuurder van het busje werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na te zijn verhoord heengezonden. Zijn rijbewijs werd wel na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) ingevorderd en het lichaam van Clifford werd in opdracht van het OM ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!