Politiebericht over dodelijk verkeersongeval op Afobakaweg

Bij een frontale aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto afgelopen zondag, 1 mei, op de Afobakaweg is de mede-inzittende van de auto Marion Henry gehuwd Lehman, van wie de leeftijd nog onbekend, overleden, aldus een dinsdagmiddag 3 mei uitgebracht persbericht door de politie.

Na de melding van een zware aanrijding op de Afobakaweg gingen agenten van het bureau Paranam naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst troffen zij het lichaam van Marion Henry aan. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. 

De bestuurder van de auto, de 44-jarige Stenno Lehman, de echtgenoot van het dodelijk slachtoffer, werd met ernstige verwondingen in kritieke toestand in een helikopter afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is daar ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen.

Onderzoek wees uit dat zowel de vrachtwagen en de personenauto in tegenovergestelde richtingen reden over de Afobakaweg. De auto, die vanuit Paramaribo kwam en richting Klaaskreek reed, maakte ter hoogte van mast no. 39 en 40 een inhaalmanoeuvre. Bij die gelegenheid kwam hij op de rijhelft van de vrachtwagen met als gevolg de zware aanrijding. De personenauto belandde hierdoor onder de vrachtwagen.

De materiële schade aan de personenauto is aanzienlijk. Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Het lichaam van het slachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!