BEP: Idul Fitre is feest van zelfoverwinning:

Met dank aan onze moslimbroeders en zusters wordt er vandaag Idul Fitre gevierd. Einde vasten van de moslimgelovigen in ons land.

Hoewel momenteel moeizame levensomstandigheden veel Surinamers teisteren, draait het leven gewoon door. Zo is het leven nou eenmaal. Het gaat maar door, en wij mensen hebben geen andere keus dan proberen het leven dat zowel broos als krachtig genoemd kan worden, bij te benen. Dus we vieren Idul Fitre hoe moeizaam het leven nou ook is.

Met de forse prijsstijgingen van alles, wat mensen nodig hebben en de aanhoudende werkloosheid, kan men zich niet zoveel dingen veroorloven als men zou willen, maar toch. We doen ons best. Zelfs onze broeders en zusters in gebieden van de watersnoodramp in Sipaliwini (ook Kabalebo), Brokopondo, Marowijne en Saramacca. De regering kijkt en overlegt wat het beste kan gebeuren. Ze roept de burgerij op mee te helpen denken. Dit doet de burgerij graag.

Ramp is ramp, en we hebben al genoeg ellende van gewone tot en met grensoverschrijdende criminaliteit. Genoeg ellende van de financieel economische crisis. Genoeg ellende van alle daarmee gepaard gaande onzekerheden en de psychologische effecten. De meer draagkrachtigen moeten de minderdraagkrachtigen steunen. Wie zichzelf overwint, wie zichzelf kan overwinnen, wie door training en discipline kan uitstijgen boven de normale menselijke gewoontes, die krijgt kracht om samen te leven, samen te werken en samen te groeien. Vrij van onrecht, haat, egoïsme, misgunst, bedrog, misleiding, discriminatie, corruptie, wanorde.  

Idul Fitre is daarom een feest van overwinning wanneer het vasten succesvol geëindigd is. Surinamers als wereldburgers doen ook mee en levert mede daardoor een bijdrage aan toch wel de wereldvrede.  

De partij Broederschap en Eenheid in Politiek wenst u Eid Mubarak oftewel prettig Idul Fitre toe

BEP Mediacommissie

error: Kopiëren mag niet!