Atompai maakt zich schuldig aan laster tegen de SVB

Op de persconferentie gehouden door Mielando Atompai, die zich uitgaf als interim-bestuurder van de SVB, werden ernstige beschuldigingen gericht aan de SVB en zwaaide Atompai met bewijsstukken die hij op tafel legde. Een bewijsstuk zou zijn, dat de Surinaamse Voetbalbond voor een bedrag van ruim SRD 600.000 de stem van de Coronie Sportbond zou hebben gekocht. Hij zou zelf de afdeling Fraude van de politie hiervoor inschakelen. 

Verslaggevers hebben een copy van dit bewijsstuk gemaakt en wat blijkt? Uit het schrijven van de Hakrinbank, dat als bewijsstuk moest dienen, blijkt dat de Hakrinbank op 11 oktober 2021 abusievelijk een bedrag van SRD 607.385,33 gestort heeft op de rekening van de Coronie Sportbond. De Hakrinbank eist van de Coronie Sportbond dat dit per vergissing naar haar overgemaakt geld teruggestort wordt op rekening van de Hakrinbank. De Hakrinbank eiste, dat de Coronie Sportbond binnen 1x 24 uur het geld terugstort. Het gaat dan om het bedrag van ruim SRD 247.000 dat niet meer op de rekening voorkomt. Het zou dus zijn gelicht en besteed. Indien dat niet gebeurt, zou de Hakrinbank juridische maatregelen tegen de bond treffen. 

Vermoedelijk heeft de Coronie Sportbond direct na ontvangst van de gelden, het grootste deel van het bedrag direct opgemaakt en kan men dus nu het genoemde bedrag niet terugstorten.

Het is te verwachten dat de SVB juridische maatregelen zal treffen tegen de laster die de heer Atompai bewust en moedwillig tegen de SVB heeft gepleegd. Verdere informatie die achterhaald kon worden over de zaak van de Hakrinbank versus de Coronie Sportbond, luidt dat die bij de afdeling Fraude van de politie ligt. Dit doet het vermoeden bestaan dat Atompai gegevens verkregen tijdens de uitoefening van zijn beroep als politieagent, onrechtmatig naar buiten brengt om derden in een kwaad daglicht te stellen. De SVB-voorzitter hiermee geconfronteerd, is van mening dat het aan de Korpschef, commissaris Ruben Kensen, ligt om na te gaan hoe Atompai aan dergelijke confidentiële informatie is gekomen, om vervolgens de journalisten te pakken te nemen. 

De voorzitter staat overigens niet versteld van waartoe men in staat is om hun doelen te bereiken. Hij voegt er sarcastisch aan toe, dat het in ieder geval aangeeft hoe transparant de financiële administratie van de SVB is. In elk geval blijkt dat alhoewel het heel duidelijk in de brief staat dat per abuis een bedrag is overgemaakt, Atompai de samenleving verkeert blijft informeren om de SVB en diens voorzitter schade toe te brengen. Dat geeft ruimte aan de SVB om een lasterzaak tegen Mielando Atompai te starten.

error: Kopiëren mag niet!