Pomp moet Wageningen drooghouden

VHP-Assembleelid Mohamedsafiek Gowrie in Nickerie laat weten, dat ook in Wageningen er problemen met water zijn. De klimatologische veranderingen zorgen ook in Wageningen voor problemen. Voor Wageningen wordt een pomp. die daar al eerder was geïnstalleerd bij pompgemaal Wageningen. door een bedrijf ingezet om het water terug te pompen.

Gowrie zegt, dat het om het bedrijf Kuldipsingh gaat die is gevraagd om te helpen. “Er wordt medewerking verleend met een kraanwagen om de pomp te brengen naar de juiste locatie. Met Openbare Werken is afgestemd, dat er dagelijks 400 liter brandstof beschikbaar wordt gesteld ten behoeve van de pomp. Als de pomp vandaag op locatie is en alles verloopt vlot dan is Wageningen morgen weer drooggelegd.” 

Eerder waren er al problemen met water in Wageningen. Volgens het Assembleelid zou de situatie nu minder ernstig zijn, maar zijn er wel lessen geleerd. Hij laat weten dat het water teruggepompt moet worden in de rivier om erger te voorkomen.

“Door de vele regens merk je niet dat er sprake is van eb en vloed dus je zal het water moeten uitpompen”, zegt de politicus. Gowrie wijst erop, dat het van belang is om zo snel mogelijk met het wegpompen te beginnen, omdat anders het onderwater lopen van Wageningen onvermijdelijk is.

“Ook zal er een graafmachine worden ingezet om kanalen op te schonen, want de vorige keer lag men tussen de 30 tot 50 centimeter onder water”, aldus Gowrie.

RB

error: Kopiëren mag niet!