Student vraagt aandacht voor onderhoud Student Housing Campus Village

Een student van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (naam bij de redactie bekend), heeft de redactie van Dagblad Suriname benaderd, om aandacht te vragen voor het onderhoud van de Student Housing Campus Village. Het gaat namelijk om het gedeelte, dat niet afgemaakt is en momenteel in erbarmelijke omstandigheden verkeert.

De student vindt het heel erg, dat de regering niets doet aan de gebouwen. “Ik wil bijna niet geloven dat er geen geld is. Als alle dienstreizen naar het buitenland worden afgezegd en een beetje geld hierin wordt gestopt, dan denk ik dat veel studenten, vooral uit de verre districten, geholpen zullen zijn met een huisvesting.”

De student geeft te kennen, het niet erg te vinden dat de gebouwen misschien niet afgemaakt kunnen worden, maar het ligt de student wel zwaar op het hart, dat er helemaal niets wordt gedaan aan het onderhoud van de gebouwen. 

“Hoe langer je het laat liggen, des te meer je gaat uitgeven. Het is een heel mooi gebouw, maar het is jammer om te zien dat slingerplanten, bos en allerlei ongedierte de gebouwen overnemen.”

Volgens de student dreigt het gebouw letterlijk ineen te storten door wanbeleid van de regering. De student vindt het jammer, dat er zoveel kamers aan het verrotten zijn, terwijl zoveel studenten geholpen konden worden met huisvesting.

“Als student betreur ik het heel erg, dat ik in zo’n omgeving moet wonen. Het terrein waar de gebouwen al staan wordt wel onderhouden, maar onze buurt is helemaal bebost. Ik wil hiermee echt de aandacht trekken van de regering, in het bijzonder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het zou prima zijn als er wat aan het onderhoud wordt gedaan, al kunnen de gebouwen niet afgemaakt worden”, aldus de student.

De redactie van Dagblad Suriname heeft vooralsnog geen reactie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!