Onderdirecteur Afvalbeheer Gummels: “Plaats uw afval op juiste dagen aan de straat”

Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer bij het ministerie van Openbare Werken, geeft in  gesprek met Dagblad Suriname zijn reactie op de vuilophaalregeling. Hij verduidelijkt, dat buurtbewoners, winkeliers en eventueel marktventers hun vuil netjes dienen te verpakken en op de desbetreffende ophaalplekken, tijden en dagen op straat te zetten, zodat het meegenomen kan worden door de vuilnismannen. 

Gummels vraag hierbij aan de gemeenschap of de gemeenschap zich kan houden aan de nieuwe vuilophaaldagen en tijden van hun buurt. Ter voorkoming dat onnodig vuilophoping in de verschillende buurten plaatsvindt. Hij stelt dat men zijn of haar vuil pas op straat  moet zetten, wanneer de desbetreffende buurt aan de beurt is.

Gummels: ”Elke wijk heeft twee ophaaldagen per week. Aan deze twee vuilophaaldagen dient de wijk zich te houden. Daarnaast dient men ook rekening te houden met het feit dat de ophaal nu in de ochtenduren plaatsvindt. Men dient minstens rond acht uur ’s morgens het vuil reeds buiten te hebben gezet, zodat het meekan.”

“Uit ervaring heb ik opgemerkt dat men de neiging heeft om de avond van te voren vuil al op straat te zetten. Hierdoor hebben straathonden de hele avond en nacht de gelegenheid om de vuilniszakken open te scheuren en rommel te maken. Het beste is dat men op een zeer verantwoordelijke manier omgaat met hun huisvuil. Wat niet zal resulteren in ophoping van vuil op de hoeken van de straten van de verschillende buurten. Wij van Afvalbeheer komen met de regels en samen dienen wij als burgers eraan te werken, dat de regels nageleefd worden, zodat wij van een schone omgeving kunnen genieten”

“Voor klachten en of onduidelijkheden omtrent de nieuwe vuilophaalregeling mag men bellen met het nummer 462445 en of appen met het nummer 8612123”, stelt Gummels.

IS

error: Kopiëren mag niet!