Directoraat Veeteelt van ministerie van LVV waarschuwt voor ‘nep’ dierenartsen

In een bekendmaking laat het directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) donderdag 28 april weten, dat er mensen in het land zijn “die zich voordoen als dierenartsen en dieren in de praktijk behandelen, terwijl zij niet gekwalificeerd zijn om zulke handelingen te plegen”.

Die praktijken kunnen soms leiden tot negatieve consequenties aldus het directoraat.

Om dergelijke situaties te voorkomen tracht het directoraat Veeteelt om tot een oplossing te komen waarbij burgers “ongewenste gevallen” kunnen rapporteren. “Door te rapporteren kan de samenleving een actieve bijdrage leveren aan het indammen van dergelijke praktijken en worden dieren zodoende ook bespaard van onnodig leed”, aldus schrijft het directoraat Veeteelt in haar bekendmaking.

Het directoraat heeft onderstaande lijst gepubliceerd met de namen van gekwalificeerd en geregistreerde dierenartsen en hun contactgegevens.

(Foto top ter illustratie)

PK

error: Kopiëren mag niet!