Anton de Kom Kunst Wandeling 1 mei in Amsterdam Zuidoost

In de Amsterdamse Bijlmer, ofwel Amsterdam Zuidoost, wordt zondag 1 mei de Anton de Kom Kunst Wandeling gelopen. Het is een initiatief van Frank Kanhai en Guillermo Babel in samenwerking met lokale wandelverenigingen in Amsterdam Zuidoost.

Onder leiding van gids Jenny van Dalen wordt door de Bijlmer gewandeld en worden verhalen verteld over kunstwerken en gebeurtenissen die zich in dit Amsterdamse stadsdeel hebben afgespeeld.

Om een uur ‘s middags wordt bij het Bijlmersportcentrum aan het Anton de Komplein 157 zondag een openingswoord verricht door Tanja Jadnanansing – voorzitster van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost -, waarna de wandeling, die zo’n anderhalf uur zal duren, rond kwart over een start. 

Inschijven kan via deze link https://bit.ly/3vBIRBu

Voor de corona-pandemie werd de wandeling ook al georganiseerd en wordt nu dus weer opgepakt, aldus Kanhai tegenover Dagblad Suriname.

“Mijn droom is de Anton de Kom Wandeling ook in Suriname te organiseren en elke maand in het Openluchtmuseum in Arnhem waar deze dagen een Anton de Kom tentoonstelling kan worden bezocht.”

PK

error: Kopiëren mag niet!