Uit het dagboek van een consument – Wat een bende!

Het getuigt van fatsoen, als een patiënt tijdens een medisch consult, rein van lichaam en kleding de opwachting maakt. Ik besteedde dan ook meer aandacht dan gewoonlijk aan mijn verschijning. Dit gedrag zou mij duur komen te staan.

Esculaap

Ik had geluk, normaliter kan een doktersbezoek uren in beslag nemen. Maar dit keer was het binnen een half uur gedaan en mijn aandoening was volgens de Esculaap niet zorgwekkend. Vol goede moet besloot ik om wat verse groente en fruit in te slaan op de Centrale Markt.

Dronkenlappen 

Het bezoek was echter nodeloos, ik trof alleen verwelkte bladgroenten aan. Bij de ene stand kostte zoete petatten SRD 20. Bij een andere verkoper was dezelfde hoeveelheid SRD 50.- geprijsd. ‘Het ligt aan uw manier van doen en kleding, merkte iemand die net als ik beschutting zocht voor de regen. Ze denken dat u geld heeft, uit Holland met vakantie in Suriname bent met Euro’s op zak. Als je de markt bezoekt is het aangeraden, dat je niet blinkt. Want dan wordt je overvraagd.

Troep

Ik huiverde van de vele dronkenlappen die met drank in de hand in het rond rondzwalkten. Consumenten werden gemolesteerd. Tot overmaat van ramp begon het voordat ik rechtsomkeer kon maken te regenen. Niet eens zo hard, maar binnen een kwartier kwamen delen van de markt en omgeving onder water te staan. De marktbezoekers moesten waden door de troep. Vies zwart water met en penetrerende stank verpeste de atmosfeer.

Ziektekiemen

Verschrikt kwam het bij mij op om mijn huisarts wederom te benaderen en een laboratoriumonderzoek te ondergaan om mij te vergewissen dat ik niet was aangetast door bacteriën en andere ziektekiemen.

HD 

error: Kopiëren mag niet!