Parkeerwachters brutaal en kunnen gevaar vormen voor samenleving

Het is al een tijdje bekend, dat de zogenoemde parkeerwachters een probleem kunnen vormen voor burgers in de samenleving. Studenten die recentelijk naar de Hermitage Mall zijn geweest, hebben last ervaren van deze parkeerwachters. Er is meerdere malen voorgesteld om deze wachters te begeleiden en zich te laten specialiseren op het gebied van veiligheid bij het parkeren.

Pinnen met angst

Een groepje studentes parkeerde hun auto aan de Lalla Rookhweg tegenover de mall. Ze werden door een zogenoemde parkeerwachter begeleid en konden ook prima parkeren. De studentes werden daarna stapvoets begeleid naar een pinautomaat. Hij liep achter de meiden. Een van de meiden vroeg hem nog of ze hem, nadat ze hun auto zouden halen, konden betalen. Hij knikte en zei glimlachend ja. Dus ze deden snel hun inkopen en gingen weer naar de auto.

Verkeerde parkeerwachters

Maar, het was bij terugkomst bij de auto niet de parkeerwachter die ze eerder had geholpen. De studentes zeiden tegen die parkeerwachter dat ze wachten op de juiste parkeerwachter. Hierop werd de verkeerde parkeerwachter woedend en begon met zijn vuisten te slaan op de auto van de meisjes. Mensen die in de buurt waren zagen dit en gingen richting de auto, waarna deze parkeerwachter onmiddellijk verdween. De juiste parkeerwachter kwam al rennend op de meisjes af en ontving zijn welverdiende loon. Al schreeuwend gaf hij aan, dat de andere parkeerwachter altijd zo vervelend doet en zijn klanten wil nemen en in geval hij dat aanhaalt, wordt de verkeerde parkeerwachter boos. Om ruzie te voorkomen blijft hij dan weg.

Een jongeman Roy geeft aan, dat hij na in een goed beveiligde parkeergelegenheid voor een hele korte periode zijn auto parkeerde, vijf Surinaamse dollar aan een parkeerwachter gaf, maar die was ontevreden met het gegeven bedrag. Het feit alleen dat de samenleving meeleeft met de mensen moet als goed beschouwd worden, aldus Roy. Voor de parkeerwachters blijft dit altijd nog een normale taak waarmee ze dagelijks iets hopen te kunnen verdienen.

GW

error: Kopiëren mag niet!