Entertainment Bondru Suriname: “Gering aantal tot geen gesprekken met personen uit entertainmentwereld”

Entertainment Bondru Suriname is een organisatie met als brandpunt de Surinaamse entertainment scene. Oomthoo, die deel uitmaakt van de organisatie, zegt tegen Dagblad Suriname:

“De wijze waarop de bekendmaking kwam vanuit de overheid is naar zienswijze van de organisatie heel algemeen. Er zijn geringe tot geen gesprekken gevoerd met personen uit de entertainmentwereld. Een voorbeeld is het trial event. Na alle voorbereidingen is er geen reactie gekomen of enig benadering voor een gesprek. We zijn als iedereen blij met het feit dat het samenscholingsverbod volledig is opgeheven. Maar, gesprekken moeten nog gevoerd worden. De sector heeft de afgelopen twee jaar verlies geleden, niet alles is in kannen en kruiken. Er worden voorbereidingen getroffen voor events, flyers zijn vrijgegeven. Het is uiteraard een goede zaak dat de sector eindelijk kan oppakken, maar de wijze van communicatie is niet erg indrukwekkend.”

In de bekendmaking van de regering, dat het samenscholingsverbod is opgeheven wordt het volgende vermeld: ”Uitsluitend met inachtneming van de door het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde geldende en toepasselijke Covid-19 preventieprotocollen, voorbereid en geautoriseerd door het Outbreak Management Team toegestaan om commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben evenals commerciële- en privé evenementen.”

Entertainment Bondru Suriname is ontstaan uit een persconferentie (zie foto) waarin ENVR, Jah Hands Baas en King Koyeba als vertegenwoordigers van de artiesten om een uitnodiging hadden gevraagd vanuit de zijde van de regering voor een gesprek over de Covid-situatie en hoe verder te gaan met artiesten die muziek als hun baan hebben. 

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!