Derde song, “Mi dreng”, met clip van zanger Alfrido

Artiest Kwelling Theodorus Alfrido is geboren te Paramaribo en is opgegroeid in Moengo (Marowijne) en komt uit een gezin van 11 kinderen, aldus de bekende promotor van artiesten Mc Vuure in gesprek met Dagblad Suriname.

Naast Nederlands, Aucaans, Sranan Tongo en Saramaccaans, spreekt en schrijft hij ook vloeiend Spaans, Engels en Frans. Hij is een opkomend artiest, die niet bang is om de vinger op de zere plek te leggen voor wat betreft de slechte financiële en economische situatie in het land. De song “Mi dreng” is zijn derde muziekproject met een bijbehorende clip, na de songs “Fight for your Rights” en “Game Over”. Zijn nieuwste song omschrijft de artiest als een visie van hem om Suriname ooit te zien bloeien, vanwege de vele natuurlijke hulpbronnen die het land bezit. ‘Mi dreng’ is te bekijken en beluisteren via YouTube en streamingdiensten. 

In het dagelijks leven is hij ingenieur werktuigbouwkunde van beroep. Zijn titel heeft hij In 2012 cum laude behaald aan de Universiteit van Havana, na een studie van 7 jaren op Cuba. Hij gebruikte zingen tijdens zijn studie op Cuba om zich te relaxen en tot rust te komen. Verder is Alfrido ook vader van 6 meisjes en 1 jongen.

Hij heeft als droom om zijn bedrijf “Alfrido’s Group Of Companies” zo snel mogelijk tot bloei te brengen, alsook om middels muziek, zijn boodschappen in andere talen te vertolken en zo internationaal door te breken. Al zijn songs heeft hij zelf geschreven. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!