PECS-voorzitter Muntslag: ‘Het is fijn dat er wederom evenementen mogen worden georganiseerd, maar gesprekken zijn nog van belang’

De voorzitter van de stuurgroep van het Platform voor Entertainment & Cultuur in Suriname (PECS), Bryan Muntslag, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het een opluchting is en hij is ook blij dat de entertainmentsector weer de gelegenheid heeft om op te starten. Uiteraard onder deels Covid-omstandigheden.

“Blij op het punt dat er wederom activiteiten kunnen worden georganiseerd. Als werkgever zijnde, inkomsten die afgelopen twee jaren zijn misgelopen moeten enigszins worden ingelopen. Het feit dat samenscholingsverbod volledig is opgeheven betekent veel voor deze sector. PECS heeft ook een lang traject gehad, overleg met de overheid en protocollen op papier gezet. Als promotor vanuit BCM Entertainment is het bijzonder fijn om wederom te kunnen organiseren. Het team is aan de slag en er is een Gala concert, Tribute to Asha Bhosle en Lata Mangeskar in aantocht. In ieder geval is het nog uitkijken naar een uitnodiging vanuit de president. Vanwege het feit dat gesprekken van belang zijn, we zullen inkomsten vergaren nu, maar er is afgelopen twee jaar verlies geleden en om dit enigszins te compenseren”, aldus Muntslag. 

In een berichtgeving op Covid-19.sr is bij de bekendmaking dat het samenscholingsverbod volledig is opgeheven als volgt omschreven: “Uitsluitend met inachtneming van de door het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelde geldende en toepasselijke Covid-19 preventieprotocollen, voorbereid en geautoriseerd door het Outbreak Management Team toegestaan om commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben evenals commerciële- en privé evenementen.”

Met de komst van de Covid-pandemie is het Platform voor Entertainment & Cultuur in Suriname (PECS) opgericht. De organisatie had vorig jaar protocollen aangeboden voor de entertainment-sector. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!