VSWS organiseert op 6 mei paneldiscussie: Mannen in de hulpverlening deel 2

De Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname (VSWS) zal op vrijdag 6 mei een paneldiscussie organiseren, met als thema ‘Mannen in de hulpverlening: Een vergeten groep?’ 

Dit is deel 2 van het programma. Op 31 maart vond deel 1 van de paneldiscussie plaats. De sprekers van dit programma zijn drs.Mungra Harry (therapeut), Desmond Plet (social worker in opleiding) en Cruden Juljo (psycholoog).

In de eerste paneldiscussie werd onder andere besproken waarom mannen vaak een vergeten groep zijn. Enkele oorzaken die werden genoemd zijn scheefgroei voor wat betreft ontwikkeling en carrière, spanningen binnen de traditionele genderrollen en geen beleid als het komt op een gender vanuit een mannenperspectief. In de tweede sessie zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: mannen en suïcide, mannen in therapie, mannen als therapeut. 

“De VSWS is een beroepsvereniging die een bredere oriëntatie wil hebben op sociaal maatschappelijke problemen. Op basis van het response is er in 2021 besloten om de rol van mannen binnen de hulpverlening te onderzoeken. Wij kijken dus naar de rol als hulpverlener en als hulpvrager. Ons panel bestaat uit mannen die actief zijn in het veld. Het uiteindelijke doel is, dat wij onze mannelijke leden stimuleren om inderdaad ook een platform te creëren voor mannen, om de zogenoemde gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken onder mannen en dialoog te stimuleren tussen de verschillende groepen”, zegt Norville Plet-Burleson, voorzitter VSWS, in gesprek met Dagblad Suriname. 

De organisatie kan tot maximaal 50 personen accommoderen. De kosten bedragen SRD 100 voor niet-leden. Mannen en leden van de VSWS genieten vrije toegang. De registratie link is te vinden op de Facebookpagina van de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname.

SK

error: Kopiëren mag niet!