“Door te klagen kom je niet vooruit”

“Wij mensen klagen vaak en na klagen is men toch geïnteresseerd om het dure product te kopen. Soms heb je enkele die meer betalen alleen om een merk. Ik begrijp het helemaal niet”, zegt een man die zijn inkopen aan het doen is in gesprek met Dagblad Suriname.

“De prijzen van alles zijn gestegen, van basisgoederen tot kleren, schoenen, privé middelen en groentesoorten, maar je hebt ze nodig, dus je gaat ze moeten kopen. Je heb wel enkelen die overdrijven met de prijzen, maar ik neem aan dat een ieder op zijn manier wat extra wil verdienen, maar dat kan weer niet”, aldus de man.

“Ik ben een hardwerkende vader en zie mijn geld ook niet. Sparen kan ik niet eens. Zodra ik ontvang gaat het naar vaste lasten, babyvoeding voor de maand. Mijn vrouw is er gelukkig mee, zij denkt aan voeding in huis en andere nodige zaken. Natuurlijk gaan wij even moeten kijken om nog wat centjes te houden, want je gaat ook om de ene dag of soms zelfs dagelijks moeten tanken. Dat is nu ook bijna niet te permitteren. Wij hadden twee voertuigen en nu zijn wij naar een gestapt. Alleen om het nog te redden besloten wij een voertuig te verkopen, maar ook dat lijkt toch niet te helpen. Maar ja, je gaat het uiteindelijk moeten doen, want je moet leven.”

“Door te klagen kom je niet voorui,t maar door moeite voor je zelf te maken. Ook al klaag je, geeft men geen gehoor dus het beste is werk en kijk wat je voor jezelf, je familie of naasten kan doen. Aan het eind sta jij er alleen voor of de mensen die om je heen zijn”m benadrukt de man. “Dus no loeke ding prijs os sa trawan ei doe loekoe sa jou mang permitteer.”

TM

 

error: Kopiëren mag niet!