Stichting de Nederigheid Gods

Stichting de Nederigheid Gods is drie jaar geleden opgericht door voorzitster Deldry Seedo. De stichting is gevestigd aan de Henksoerbaliweg 262B in het district Wanica. Jong en oud die dringend hulp nodig hebben mogen een beroep doen op deze stichting voor de nodige ondersteuning.

Seedo zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij sinds haar jeugdjaren een sociaal bewogen mens is, vandaar zij het nodig vond een stichting op te richten om meer mensen te bereiken. Zij geeft aan dat haar stichting openstaat voor jong en oud, zodra het echt om iemand gaat die dringend hulp verdiend. 

“Het doel van de stichting is om, de geestelijke noden te helpen verlichten, zij tracht de levensstandaard van sociaal-maatschappelijke en sociaal economische zwakkeren in de samenleving te verbeteren. Verder biedt de stichting een tweede kans aan kwetsbare mensen die de aansluiting met de maatschappij zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.”

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het vormen van een aanspreekpunt voor de doelgroep van de stichting, het ontwikkelen van talenten bij de doelgroep, het materieel anderszins ondersteunen van de doelgroep, op maatschappelijk-, sociaal- en geestelijk gebied, het samenwerken met organisaties, personen of instanties, zowel nationaal als internationaal, die een soortgelijk of complementair doel nastreven.

“Enkele projecten die we reeds hebben uitgevoerd zijn een schoolpakkettenproject, een nieuwbouwproject voor een alleenstaande moeder met 9 kinderen, het organiseren van kinderfeestjee voor kinderen in nood, evangelisatie projecten, et cetera. Volgend project is ons Moederdag project. We hebben heel veel projecten uitgezet, maar financieel redden wij het niet, daarvoor hebben wij sponsoren nodig. Via dit medium vragen wij subsidie aan de desbetreffende overheidsinstantie en ook sponsoring van verschillende bedrijven, zodat we onze projecten kunnen financieren. Wij willen dit werk continueren, omdat wij het fijn vinden om anderen in nood te helpen”, zegt Deldry Seedo.

IS

error: Kopiëren mag niet!