Na twee jaar weer druk paasweekend in Nickerie

In het paasweekend was het in Nickerie weer een enorme drukte, de mensen kwamen van alle districten op bezoek bij familie en vrienden. De redactie van Dagblad Suriname verneemt van burgers aldaar, dat het zo druk was. dat er zelfs geen logeergelegenheid was en mensen dus genoodzaakt waren zich in schoolgebouwen te begeven. Ook in het verkeer was te merken dat de drukte aan de hoge kant was, hetgeen niet normaal is, in Nickerie waren in het weekend lange rijen auto’s te zien. Er waren gelukkig niet veel verkeersongevallen.

Ode aan de landbouwers, het landbouwsector

Sanjay Ramsemoedj kwam met een onschuldig doch spontaan idee toen hij 10 jaar geleden eerst  een logo op zijn T-shirt liet bedrukken met als highlight de rijsthalm verwerkt in de eerste I van Nickerie. Toen al was het de bedoeling om Nickerie met trots uit te dragen. Vrienden en familieleden, vooral buiten Nickerie, vonden het zeer creatief en een goed idee, waardering alom. Nu ze in Nickerie verbleven, gebruikte hij ook deze gelegenheid om zijn “name tag” naar het publiek te brengen. Niet alleen de wereldwijde trend van de tags liet hem dit doen, maar zeker ook, eigenlijk vooral, het groeiend besef en de waardering voor de landbouwer en de landbouwsector  in Nickerie.

Nickerie leent zich perfect voor agro toerisme

Volgens Ramsemoedj zou hij bij wijze van spreken elke hoek, elke straat van Nickerie moeten belichten. Vanaf de toeristische polders tot de rijstvelden, omdat Nickerie meer is dan de markt in Nieuw Nickerie  alleen. Elk deel heeft naar zijn zeggen haar eigen charmes, zo ook elk seizoen (van het productieproces). Door de “name tag” draagbaar/flexibel te houden (dus niet vastnagelen op een plek), kunnen dus alle plekken, elk ressort in Nickerie in de schijnwerpers geplaatst worden en bekend worden.

Men moet er niet op uitgekeken raken, maar juist uitkijken naar waar het logo komt te staan en op welke hoogtijdagen, zegt hij trots. Het moet niet eentonig worden.  Het is de bedoeling om ook op (inter)nationale themadagen die belangrijk zijn, uit te pakken. Zo is er op internationale milieudag voor de markt van Nickerie, een bijzondere dag georganiseerd in samenwerking met Yuvraadj Boedhoe, die Ramsamoedj assisteert.

Ramsamoedj is de mening  toegedaan dat de autoriteiten meer zouden moeten doen, om alle districten toeristisch vriendelijk te maken. Hij roept de totale bevolking op om hem te volgen en natuurlijk uit te blijven kijken naar de Nickerie AGRO ID (Nickeriaanse name tag)
GW

error: Kopiëren mag niet!