Ressortraadsleden van Alkmaar, Commewijne, voeren sociale projecten uit

De ressortraadsleden van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP) van Alkmaar, in het district Commewijne, voeren geregeld sociale projecten uit. De dertien leden doen dit om te bewijzen dat ressortraadsleden niet alleen een functie dragen, maar ook een steentje bijdragen aan de opbouw van Suriname. Dit is een van de vele handelingen om dat tonen.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Shehnaaz Gasieta, trekker van de groep tessortraadsleden, dat het echt een uitdaging is om als ressortraad te functioneren. Daarbij geeft zij als rr-lid wel aan, dat zij toch trots is op het resultaat wat zij als groep binnen twee jaar hebben kunnen leveren. Zij stelt dat er nog veel meer te doen valt, maar langzaam zullen zij daar naar toe werken.

“Bij aantreden na de verkiezingen van 2020, hebben wij als ressortraadsleden er direct werk van gemaakt om de problematieken van woonwijk Alkmaar aan te pakken. Om de verschillende projecten uit te voeren zetten wij geld uit eigen zak bij een om het te kunnen realiseren. Verder krijgen wij ook donaties van diverse overheidsinstanties en andere donateurs binnen de Surinaamse samenleving.”

“Op verzoek van Joan Sawirjo heb ik samen met mijn collega rr-leden zand gedoneerd aan MULO Ellen. Op verzoek van de familie Kariosentiko hebben wij als rr-leden in samenwerking met Radjindre  Autar, coördinator van Openbaar Groen te Commewijne, een rolstoel gedoneerd aan Elfin Kariosentiko. Daarnaast houden wij om de zoveel tijd een grofvuil ophaaldag, hierbij wordt een willekeurig gebied aangepakt waar veel grofvuil is dat niet met het normale huisvuil meegenomen kan worden door de vuilnismannen.” 

“Er is natuurlijk nog veel meer te doen, maar langzaamaan komt alles aan de beurt. Ik vraag de samenleving ook om elkaar te helpen en bovenal zijn of haar omgeving schoon te houden want alleen door elkaar te helpen zullen we groeien, vooruit gaan en ons ressort mooier kunnen maken”, stelt Gasieta.

IS

error: Kopiëren mag niet!