De stichting ‘Een Goede Toekomst’ hield een ‘egghunt day ‘in verband met Pasen

De stichting ‘Een Goede Toekomst’ hield donderdag 14 april een ‘egghunt day ‘in verband met Pasen. Deze stichting is drie jaar geleden opgericht door Yannick Goede, voorzitter, en Ruchama Goede-Sylvester, secretaresse en penningmeester. Het doel van de stichting is om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de groei, ontwikkeling en toekomst van Surinaamse jongeren.

De stichting houdt zich daarbij onder andere bezig met het doneren van speelgoed, kleding en schoolspullen aan kinderen die het nodig hebben. Zij biedt oppas in een huiselijke sfeer voor kinderen van 0 tot 12 jaar aan. De stichting verzorgt ook computertrainingen en organiseren leuke, educatieve en betekenisvolle activiteiten voor kinderen.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Ruchama Goede-Sylvester, dat de stichting bij elke nationale-en internationale feestdag een leuke activiteit voor de kinderen van hun oppashuis organiseren. In verband met Pasen hadden zij een ‘egghunt day’ evenement georganiseerd. 

‘Pasen’

“Pasen betekent voor ons hoop, liefde en een nieuw begin. Het is een aandenken aan het offer dat Jezus Christus bracht voor ons aan het kruis. Het is voor ons altijd een periode van rust, familie en dankbaarheid.”

‘Egg Hunt day’

“In verband met Pasen hebben wij dus een ‘egg hunt day’ evenement georganiseerd. Dit idee heb ik van vroeger. Mijn oma verstopte altijd chocolade eitjes tijdens Pasen en dan mochten haar kleinkinderen ernaar op zoek gaan. Ik keek altijd ernaar uit om met Pasen naar mijn oma te gaan. Het was een van de leukste herinneringen uit mijn kinderjaren. Ik wilde dus de kids dit ook laten ervaren.“

“Tijdens het evenement hadden wij verschillende activiteiten en spelletjes, zoals het zoeken naar verstopte eitjes, gekookte eieren verven, het verhaal van Pasen werd verteld en pin the tail on the bunny werd gespeeld. Natuurlijk kon lekker eten hierbij niet ontbreken. De kids hebben genoten en raakten niet uitgesproken over de dag, our mission was accomplished.”

‘Slot’

“Elk kind verdient een goede toekomst, maar hiervoor is een gezond en veilig leven essentieel. Wij als stichting proberen de kinderen de tools en omgeving te bieden die bijdragen aan een zo goed mogelijke toekomst”, zegt Ruchama Goede-Sylvester.

IS

error: Kopiëren mag niet!